KONOPE pomáha aj pri anorexii

V priebehu ľudských dejín, bolo jedlo ústrednou súčasťou všetkých kultúr, zložka, bez ktorej nie je možný život. Opýtajte sa kohokoľvek, ako dlho vydrží bez jedla : niekoľko hodín, celý deň ? Ľudia zažívajú bolesti hladu z nedostatku potravín a vaše telo má preto dobrý dôvod. Je to spôsob ako vám dáva signál, že mu treba zabezpečiť látky potrebné pre jeho zdravé fungovanie. Bohužiaľ, u niektorých ľudí, ich pocitu hladu, alebo chuti do jedla, ustupuje z rôznych biologických a psychologických dôvodov. Bez fyzického pocitu hladu, ktorý môže byť často vedome potláčaný, sa stáva príjem jedla problémom. Tento stav sa z dlhodobého hľadiska stáva veľmi nebezpečným s devastujúcimi následkami pre telo.

Pacientovi podstupujúcemu chemoterapiu napríklad, len pri pohľade na tanier plný jedla môže prísť nevoľno. Absencia chuti do jedla znamená, že sa musí nútiť žuť a prehĺtať sústo. Zdravý človek získava určité uspokojenie aj z jedla, ale osoba trpiaca anorexiou (pozor Anorexia nervosa je duševné ochorenie nie fyzické) má priam fyzický odpor k jedlu. Anorexia ako samostatný pojem je užívaný pre opis nedostatočnej chuti k jedlu. Chudnutie nasleduje po dlhšej dobe trvania anorexie, čo spôsobuje nespočetné množstvo ďalších zdravotných problémov, ktoré súvisia s rapídnym úbytkom živín a minerálov v tele.

konope and anorexia

Našťastie, klinické štúdie ohľadne lieku Marinol, ktorého základnou zložkou je kanabinoid THC ukázali, že schopnosť kanabinoidov zvyšovať chuť do jedla je silno terapeutická práve pri ochorení nazývanom Anorexia.  Pri štúdiách za použitia pacientov s AIDS resp. anorexiou bolo preukázané zvýšenie chuti do jedla po dobu 5 mesiacov od začiatku užívania kanabinoidnej liečby.

Medzi negatívne účinky užívania konope často patrí tzv. tachykardia – zvýšenie, tepovej frekvencie srdca. Štúdia preukázala, že po 12 dňoch sa všetci pacienti aklimatizovali na konopnú terapiu (THC podávane formou tabletiek) a tachykardia nebola viac indikovaná u skúmaných subjektov. Žiadne iné ďalšie negatívne účinky resp. kontraindikácie neboli počas užívania konopnej liečby zaznamenané.

Jednoducho povedané, THC bojuje proti anorexii bez vedľajších účinkov na metabolizmus alebo na psychiku. To je presne ten druh liečby ktorý anorektickí pacienti potrebujú.

Máte aj vy zdravotný problém s ktorým by ste chceli poradiť ??
Využívate aj vy KONOPE pri svojej liečbe ??

Napíšte nám na [email protected] radi budeme zdielať vaše príbehy a postrehy

Úsmev lieči – KONOPE lieči 🙂

 

Autorské práva MediCann Slovakia a uvedené zdroje. Všetky práva vyhradené.
Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu MediCann Slovakia a uvedených zdrojov je výslovne zakázané.

Share

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.