Konopný med – recept

Konope a med sú obe známe pre svoje liečivé účinky ako aj pre tzv. a anti-bakteriálne schopnosti.  Med sám o sebe je výživná potravina a v kombinácií s marihuanou môže byť veľmi prospešným a príjemným spestrením kuchyne súčasne. Takže tu je krátky návod, ako urobiť konopný med na jedenie. Môžete ho tiež vyskúšať ako sladidlo do svojich čajov, nápojov alebo smoothies. Môžete ho použiť aj na varenie. Recept je jednoduchý, ale jeho účinky sú veľmi silné. Recept je robený zo šišiek ktoré obsahujú viac kanabinoidov než listy a tzv. odpad.

honey weed

Suroviny:

30 gramov sušenej konope

1 kg medu

4-5 dcl alkoholu

Vybavenie:

Hrniec na pomalé varenie (používam hrniec s dvojitým dnom) odporúča sa tzv. Crock pot

Gáza alebo iná tenká látka

Povraz

Gumové Rukavice

Kuchynskú váhu

 

Postup:

Vezmite vysušenú zmes konope a odvážte 30g. (kľudne môžete dať aj viac pre silnejší efekt). Odmerané množstvo nasypte do misy. Oddeľte stonky a žlté (suché) časti a podrvte na tzv. drť pre ľahšiu extrakciu.

Potom vezmite 2x preložený kus gázy a a položte naň pripravenú konopnú sušinu. Gázu zrolujte ako keby chcete váľkat cesto (vytvoríte rolku gázy so sušinou vnútri). Teraz vezmite kus povrázku a previažte rolku na oboch koncoch aj v strede tak aby konope neunikalo cez medzery. Nebaľte rolku gázy ani príliš pevne, aby mal med kadiaľ prechádzať.

Vložte vyrobenú „rolku“ do alkoholu a na miernom plameni ohrievame a lúhujeme (pri teplote 60C trvá cca. 60-90 minút) aby sa alkohol odparil a ostala čistá konopná tinktúra. Medzitým vložte med do pripraveného hrnca pri nízkej teplote zohrievajte.  Následne scedíme tinktúru tak aby ostala číra. Pripravenú tinktúru vložíme do vopred predhriatého medu. Prikryte hrniec a nechajte na miernom (osobne nechávam na najslabšom ohni)  po dobu 4 hodín. Po každej hodine premiešajte. Po každej hodine resp. premiešaní si všimnete zmenu farby od svetlo oranžovej na tmavo oranžovú. Uistite sa, že zmes nevaríte, inak stratí všetky dôležité látky ! Po štyroch hodinách vypnite oheň a zmes nechajte usadiť počas noci.

Druhý deň ráno, by mala ostať zmes stuhnutá tak že sa nedá vyliať z nádoby, následne túto zmes opäť ohrejeme na miernom plameni. Ohriaty med nalejeme do vopred pripravených nádob určených na ďalšie skladovanie.

Upozornenie: Konopný med je silný, a môžete pociťovať účinky intoxikácie v prípade užitia väčšieho množstva takého medu, preto odporúčam na začiatok skúsiť silu vášho produktu užitím 1 čajovej lyžičky. Následne môžete tento med vhodne používať ako liečivý doplnok do čajov, do pečenia alebo len na bežné užívanie 😉

 

Zdroj: www.buzfeed.com

Foto: internet

Preklad: MediCann Slovakia OZ

Share

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.