Kanabinoidy sú aj v materskom mlieku !

Zakódovaný v štruktúre ľudského tela, je zložitý systém proteínov známych ako receptory pre kanabinoidy, ktoré sú špeciálne vyvinuté tak, aby spracovali resp. reagovali na kanabinoidy, ako napr. THC (tetrahydrokanabinol) jeden z najznámejších aktívnych zložiek konope. Ako sa nedávno potvrdilo z niekoľkých významných vedeckých štúdií, ľudské materské mlieko prirodzene obsahuje mnoho rovnakých kanabinoidov nájdených v konope, ktoré sú v skutočnosti veľmi dôležitou zložkou pre správny a zdravý rozvoj človeka.

cannabis milk

Bunkové membrány v tele sú samozrejme vybavené týmito kanabinoidnými receptormi, ktoré pri aktivácii prostredníctvom kanabinoidov a rôznych ďalších výživných látok, hránia bunky proti vírusom, škodlivým baktériám, rakovine a iným nádorovým ochoreniam. Navyše ako sa zistilo, ľudské materské mlieko je bohatý zdroj endokanabinoidov, špecifického druhu neuromodulačných lipidov –  ktoré v podstate učia novonarodené dieťa vyvinúť si chuť k jedlu, potrebu jesť tým, že stimulujú proces dojčenia.

Keby nebolo týchto kanabinoidov v materskom mlieku, novonarodené deti by nevedeli kedy jesť, nevznikala by nutná potreba jesť (čoho vonkajším prejavom je často krik dieťaťa ktoré pociťuje práve túto potrebu vďaka týmto látkam) – čo by mohlo mať za následok vážnu podvýživu a dokonca aj smrť. Verte tomu alebo nie, je to postup podobný tomu, ako pri dospelých jedincoch, ktorí fajčia konope a následne pociťujú pocit hladu, rovnako ako novonarodené deti, ktoré sú dojčené prirodzene dostávajú dávky kanabinoidov, ktoré spúšťajú hlad a podporujú rast a vývoj.

„Endokanabinoidné látky boli zdetekované v materskom mlieku a aktivácia CB1 (kanabinoidného receptora typu 1) sa javí ako kritická pre spustenie sacieho reflexu, zrejme aktivovaním oralno-motorickych svalov“ hovorí výťah zo štúdie zverejnenej v roku 2004 o Endokanabinoidnom receptorovom systéme , ktorá bol uverejnený v časopise European Journal of Pharmacology.

„Zdravotné dôsledky týchto nových výsledkov sú ďalekosiahle a naznačujú sľubnú budúcnosť pre kanabinoidy v detskom lekárstve“ dodávajú na záver autori štúdie.

Štúdia o kanabinoidoch v materskom mlieku by taktiež mohla pomôcť demystifikovať pravdu o konope !

cannabis tits

K dispozícii sú dva typy kanabinoidných receptorov v tele – CB1 – ktorý existuje v mozgu, a CB2 – ktorý existuje v imunitnom systéme, a vo zvyšku tela. Každý z týchto receptorov reaguje na kanabinoidy, či už je to z materského mlieka u detí, alebo z konopného oleja alebo pri fajčení konope. Stále sú to tie isté receptory a tie isté kanabinoidné látky.

To v podstate znamená, že ľudské telo bolo postavené pre kanabinoidy, pretože tieto nutričné ​​látky zohrávajú kritickú úlohu pri ochrane bunky pred ochorením, posilnenie imunitnej funkciu, chráni mozog a nervový systém, a zmierňuje bolesti a choroby spôsobujúce zápal, okrem ďalších účinkov ktoré dnes ešte len skúmame. A pretože veda sa konečne preteká v objavovaní, ako tento úžasný kanabinoidný systém funguje, je stigma spojené s užívaním konope len nešťastím tejto doby a tieto demagogické názory  by mali byť čo najskôr odstránené.

V inej štúdii o endokanabinoidoch publikovanej v časopise Pharmacological Reviews už v roku 2006, vedci z laboratória fyziologických štúdií z Národného inštitútu pre zneužívanie alkoholu a alkoholizmus odhalili ešte viac o výhodách kanabinoidov. Tie zahŕňajú schopnosť kanabinoidov  podporovať správny metabolizmus a reguláciu chuti do jedla, liečenie metabolických porúch, liečbu roztrúsenej sklerózy, a zabráňuje neurodegenerácii.

S doslova tisíca doteraz publikovaných štúdií sa ukazuje bezpečnosť a užitočnosť užívania kanabinoidov resp. konope z ktorého sú tieto kanabinoidy extrahované. Konope je naozaj veľký nástroj pre podporu zdravia, obsahujúc látky s prakticky neobmedzeným potenciálom v oblasti podpory zdravia a prevencie chorôb.

 

ÚSMEV LIEČI – KONOPE LIEČI

 

Autorské práva MediCann Slovakia a uvedené zdroje. Všetky práva vyhradené.
fyzické osoby ZDIEĽAŤ môžu bez potreby žiadať povolenie. FB stránky a ine médiá (tlačené, elektronické) nemajú právo toto zdieľať bez uvedenia zdroja alebo požiadania o zdieľanie!
za pochopenie ďakujem-e Váš MediCann
Zdroje pri písaní článku:
www.naturalnews.com
www.sciencedirect.com
pharmrev.aspetjournals.org
pharmrev.aspetjournals.org
www.whattoexpect.com
bioteaching.wordpress.com

Foto: Internet

Share

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.