Pacient alebo Kriminálnik ?!

Pacienti, ktorí sú odkázaní na liečebné konope sú nútení pestovať sami čím riskujú trestné stíhanie nakoľko liečebné produkty sú zakázané a bezohľadní díleri zneužívajú zraniteľnosť ľudí a premrštenými cenami zarábajú nehorázne peniaze.

Pozrime sa na túto problematiku bližšie.

 

david stevend a jeho dceraDavid Stevens a jeho dcéra Deisha 

David Stevens, ktorého deväťročná dcéra je priam odkázaná na konopný olej, ktorý jej pomáha potláčať pravidelne sa opakujúce záchvaty ktoré jej spôsobuje vzácna forma epilepsie, hovorí, že je priam nutné aby vláda prehodnotila zákony ktoré mnoho rodím privádzajú do zúfalstva. Je známy prípad mladej Alexis z Texasu, ktorá bola nútená sťahovať sa s celou rodinou do Colorada len preto aby mohla legálne dostávať konopnú liečbu.

David a ďalší rodičia podpísali otvorený list premiérovi Mikeovi Bairdovi kde ho žiadajú, aby rozšíril udeľovanú amnestiu o rodiny a pacientov ktorí sú nútení pestovať si vlastné konope pre zlé a neúčinné zákony týkajúce sa drog. Táto situácia je nám veľmi dobre známa aj u nás na Slovensku.

Austrálska vláda je podľa slov Bairda naklonená viac využívaniu konopného oleja ako konope, aj napriek posledným štúdiám, ktoré dokazujú obrovský liečivý potenciál komplexného konopného koktejlu priamo z prírody oproti umelo vytvoreným kanabinoidom

Zdržanlivosť vlády a súčasný stav núti Davida Stevensa pestovať vlastné konope. Ako sám hovorí „ Vzhľadom na výsledky a úspech poslednej liečby musíme v tomto pokračovať, Deisha potrebuje svoju medicínu“

„V súčasnosti hocijakí neznámy ľudia ponúkajú konope a konopné oleje zúfalým ľudom, ktorí sa potrebujú liečiť, tieto výrobky sú často nekvalitné, riedené, nie sú používané potrebné výrobné procesy, nie sú dodržiavané hygienické ani etické pravidlá“ hovorí ďalej David.

Pán Stevens sa rozhodol obrátiť na austrálskeho premiéra spolu s ďalšími rodinami ktoré by radi využívali konope na liečbu svojich detí

„Je to primárny záujem všetkých rodín, ktoré sú odkázané na konopný olej, a sú nútení často prekračovať hranicu zákona aby sa dostali k potrebnému lieku. Poznám rodiny, ktoré dosiahli veľké úspechy pri liečbe pomocou konope, nedokázali však pokračovať v liečbe pre nedostatok financií na nákup ilegálnych produktov resp. predražených cien od dílerov“ povedal David Stevens

Jeden muž, ktorého manželka bola smrteľne chorá na nádorové ochorenie mozgu, povedal že potom čo bol obvinený zato že sa snažil sám pestovať konope a vyrábať z neho olej pre manželku, je nútený kupovať surovinu (Konope) predraženú od dílerov

„Manželka potrebuje 1 ml oleja denne, čo stojí 700 dolárov týždenne, preto užíva len ½ dávky nakoľko si viac nemôžeme dovoliť“ dodáva iný manžel ktorý si praje ostať v anonymite pre Daily Telegraph

Iná žena hovorí, že jej manžel sa aj pokúšal pestovať sám, ale bez vybavenia, znalostí sa jeho výsledky nedali porovnať s kvalitou oleja ponúkaného na čiernom trhu.

„Prvý olej sme kúpili od neznámeho predajcu. Chutil chemicky, kvalita nebola nijak vysoká aj tak si pýtal 85 dolárov za 1ml oleja čo bolo pre nás nedostupné. Neskôr sme dostali kontakt na seriózneho oficiálneho výrobcu ktorý nám poslal oveľa kvalitnejší produkt za cenu 100 ml / 150 dolárov. Mali sme šťastie ktoré sme využili, ale nie každý kto konope potrebuje takéto šťastie nemá,“ dodáva pani.

Ďalšia matka 8 ročného pacienta povedala, že nekvalitné a neodborne vyrábané oleje ktoré si objednala od anonymného zdroja na internete priniesli len zhoršenie stavu pre jej syna, čo ju núti hľadať iné riešenia. Ako sama dodáva, „sme nútení pestovať si vlastné konope čo je zas riziko pre nás rodičov že budeme mať problémy so zákonom, ale nemáme inú možnosť ak chceme pomôcť synovi“

Premiér Baird povedal, že je pripravený stretnúť sa s pánom Stevensom a inými rodinami, ale že rodina si môže byť istá, že Polícia NSW bude využívať iné meradlo a iný postup v prípade obvinenia týchto rodín

Langdon Brown, bývalý finančný poradca, založil spoločnosť „The DON Medica Cannabis“ ktorá sa snaží pomáhať pacientom. Ako sám hovorí od kedy vláda oznámila možnosť zmeny drogovej politiky jeho spoločnosť je veľmi zaneprázdnená. Spoločnosť DON má v súčasnosti viac ako 600 pacientov vo svojej databáze. Týmto pacientom sa snažia zabezpečiť olej z konope od preverených pestovateľov, a s pomocou odborných chemikov vyrábať skutočne kvalitný konopný olej, ktorý potom spoločnosť distribuuje medzi pacientov.

„Moji zákazníci sú skutočné chorí, väčšina z nich trpí rakovinou, a za mnou väčšinou prídu ako za poslednou nádejou ktorú im poskytuje konopný olej“ hovorí Brown.

Pán Brown povedal, že ich liečebný program na zabíjanie rakovinových buniek, zahŕňa pravidelné denné užívanie konopného oleja v objeme 120ml / 2 mesiace, čo stojí približne 9600 austrálskych. Samotný proces výroby kvalitného a čistého oleja je náročný a drahý, hovorí Brown na margo ceny samotnej liečby.

Pacienti sa potom odporúča aby pokračovali v užívaní 1ml denne aspoň ďalšie 2-3 mesiace.

S počtom  600 pacientov pri odbere minimálnej dávky oleja a platbe 560 dolárov za týždeň je to obrat vyše 330 tisíc austrálskych dolárov. Iný producent oleja s menom BJ Futter ktorý pochádza z Newcastlu a sám dodáva konopný olej až 100 pacientom vo svojom okolí, hovorí že pán Brown len vykorisťuje chorých a zraniteľných ľudí a zarába na nešťastí iných.

DON konopne olejekonopné produkty firmy DON

Pán Brown poprel tieto tvrdenia a osobne preukázal že v rozmedzí október – december 2014 mal príjem „iba“ 140.000 austrálskych dolárov

„Nevyužívam ich zraniteľnosť, ale ani nie som lekár alebo sestra ktorá dostane výplatu za to že chodí do práce. Každý deň vstávam aby som pomáhal pacientom, pestoval a vyrábal olej ktorý im pomôže. Nemám iný zdroj príjmu a tiež platím dodávateľom konope a ľuďom ktorí mi pomáhajú, tiež musím platiť účty a živiť svoju rodinu? Hovorí na záver pán Brown ktorý nepociťuje výčitky naopak je šťastný keď vidí ako jeho produkt a jeho práca pomáha iným chorým ľuďom.

 

Na záver by sme radi povedali, že podobné osudy sú aj u nás na Slovensku. Kopa ľudí je nútená žiť v strachu lebo si sami pestujú svoju medicínu keďže v tomto štáte nemajú inú možnosť. Alebo v bolestiach a potichu umierajú a o ich trápení sa nikto nedozvie. Tak či onak, radi by sme aj dnes aj do budúcna vyzvali všetkých ktorým nie je ľahostajný osud liečenia pomocou prírodnej sily aby šírili osvetu a nové poznatky o liečebnej sile KONOPE.

V blízkej dobe pripravujeme tzv. Otvorený list – výzvu na riešenie tohto problému aj v mene OZ MediCann Slovakia a ďalších priateľov konope a konopnej liečby.

Úsmev lieči – konope lieči

 

Zdroj: DailyTelegraph.com.au

Preklad: MediCann Slovakia OZ

Share

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.